Rafting vízitúrák - AHOJ ADVENTURE - Vízitúra családok, cégek, csoportok részére Csehországban, Horvátországban és a Szigetközben

Keresés

A tartalomhoz

Rafting túra Csehországban | AHOJ ADVENTURE vizitúrák - csehország rafting

PROGRAMOK > AHOJ CSEHRAFTING

Ahoj Csehrafting egy hetes túra

Egyhetes túránkon a Budwieser sör és a Kohi Noor ceruza szülőhazáját Ceske Budejovicét is felfedezheti magának, aki a nem éri be az evezés túra során felfedezett Vissy Bord, Rozmberk és Cesky Krumlov látnivalóival.

A kanyargós folyón, kisebb duzzasztók között haladva folytatjuk le a 75 km-es túrát, ahol a természeti szépségeken túl kerítünk időt a középkori városok látnivalóinak megismerésére is.

Bekapcsolódhatunk az időszakos kulturális rendezvényekbe, de a múzeumok látogatásával tehetjük teljessé kirándulásunkat.
4+1 napos túránkon az evezés pihenőinek alkalmával, illetve a Cesky Krumlovban eltöltött idő alatt a lehető legtöbbet mutatjuk meg ebből a meseszerű romantikus világból.

A világörökség részét képező, teljes műemléki védettséget élvező Cesky Krumlovban felsorolhatatlanul sok látnivaló vár felfedezésre, Rozmberkben a Vltava kanyarulatát uraló teljesen ép vár múzeummal, az indulási helyen Vissy Brodban a XVI. századi városháza, a gótikus főtér, és az apátság érdemes megtekintésre.
Evezés közben megismejhetjük a Zlata Koruna kolostort, a túra után befejezésül mindenki bejárhatja Ceské Budejovice belvárosát a Sámson kúttal, szívkővel, Fekete toronnyal.

Sörgyár látogatási lehetőség van a csoportok számára Cesky Krumlovban az Eggenberg és Cesky Budejovicében a Budweiser sörgyárakban.


Információs linkek:

www.invitour.sk
www.nagyutazas.hu
hu.wikipedia.org
ceskykrumlov.lap.hu
www.utazasinfo.hu

Ezen a túrán a vándorlás miatt vízparti kempingekben sátorozás az ajánlott. Ettől függetlenül a relatív kis távolságok miatt Cesky Krumlov központtal napi autózással kényelmes szállásról is bejárható a teljes táv.

Étkezés akár a vízpartokon a hazai áraknál valamivel olcsóbb büfékben, éttermekben, sörözőkben oldható meg a legegyszerűbben, de magas szintű kulináris élvezeteket nyújtó éttermek is nagy számban elérhetőek a túra során.

Túradíj: 24.900.- Ft/fő

Turnusok:
Egy hetes rafting programjaink: 07.05.-től 07.26.-ig,
Minimális létszám: 15 fő

Utazás:
Egyénileg, Magyarországról Hegyeshalom, Bécs, Linz, túrától függően Vissy Brod vagy Cesky Krumlov útvonal a javaslatunk. A nettó menetidő Hegyeshalomtól kb:3 óra.

Ausztriában autópálya matrica vásárlása szükséges, Csehországban a túrához kapcsolódóan nem szükséges.
Csehországban a túratervben meghatározott helyen és időpontban találkozik a csapat a túravezetővel.
A rafting túrákat úgy bonyolítjuk, hogy a résztvevők saját autóikkal minden nap az aktuális kiszálló helyre mennek, majd a sofőröket egy autó visszaviszi. A túra végeztével a vízen leérkező csapat megérkezése után lehozzuk a sofőrszállító autót.

Szállás:
Programunkon a vízparti kempingeket sátorozással javasoljuk, de megoldható egy helyről panziós szállással napi autózással is.

Időjárás:
A Vltava völgye fekvése miatt nyáron hűvösebb mint a hazaánkban megszokott, itt ritkán, szinte sosem emelkedik a hőmérséklet 30 Cfok fölé illetve éjszaka jobban lehül. Gyakrabban esik az eső, de minden nap többször is változhat az idő.

Jó, ha mindig van nálunk egy eső dzseki vagy egy polár felső. Az evezés időtartamára túravezetőnknél betárazva mindenki számára van egy esődzseki.


Pénznem, bankkártya:
Hivatalos fizetőeszköz a Cseh Korona (CZK), néhány helyen Eurot is elfogadnak, de az előre egyeztetett költségeken (pl. szállás) kívül sosem követhető pontosan az árfolyam a visszajáró miatt.
A boltokban, a benzinkutaknál és a jobb éttermekben a hazaihoz hasonló a bankkártyák elfogadottsága. A városokban Bankomat szolgáltatással készpénz felvehető.

Napi árfolyam:
www.napiarfolyam.hu

Mobil használat, térerő:
A túra során mindenhol van térerő.

Közbiztonság:
Általában megfelelő, eddig ezzel szerencsére nem volt problémánk. A rendőrök szigorúak, de nem korruptak.

Éttermek, boltok:
A folyóparton túra közben és a kempingekben számtalan büfé és söröző található, alacsony árakkal, egyszerű kínálattal. A városokban nagy számban találunk éttermeket minden kategóriában. A kisebb boltokon túl pl. Tesco áruház van Cesky Krumlovban. Cesky Budejovicében az áruházak teljes skáláját megtaláljuk. Az árak a hazaihoz hasonlóak, vagy alacsonyabbak.

A rafting túradíj tartalmazza:
A mellékelt „Ahoj Részvételi Feltételek” alapján a helyszíni lebonyolítást, az oktatást és túravezetést, a szükséges felszerelések szállítási és használati díját (hajók, evezők, dzseki, mentőmellény).
Részvételi feltételek

A rafting túradíj nem tartalmazza:
Az étkezést, utazást, szállást, biztosítást.

Rafting transfer:
A rafting túráinkon a résztvevők saját autóikat naponta az aktuális táborhelyre viszik, ezáltal egyszerű a privát felszerelés csomagolása és tárolása.

A raftinghoz cégünk biztosítja:
A folyók nehézségi fokozatának és mederviszonyainak a legjobban megfelelő hat személyes felfújható raftokat használunk, evezőt, mentőmellényt, rossz időben eső dzsekit biztosítunk az evezés időtartamára.
A napi holmi (pénztárca, telefon, pulóver) tárolására hajónként 1-1 db 30 l-es hordót adunk.
A résztvevők egyéni felszerelése:
A túrához általában rövid nadrág, jó időben fürdőruha, egy vízben is használható szandál vagy tornacipő, napfény elleni védelemhez napkrém, sapka szükséges. A túra során a nadrág a freccsenő víztől vizes lesz. Hűvösebb időben egy pulóver szükséges lehet.

Túravezetés:
Gyakorlattal és helyismerettel rendelkező túravezetőt biztosítunk, aki felelős a szervezésért és a komplett lebonyolításért.

Jelentkezés:
Major János | major@ahoj.hu | 70/778-3135
Helyfoglalás a túradíj befizetésével.
Költségek és egyéb feltételek az árak és részvételi feltételek link alatt.
Online árajánlat kérés a nyitólapon!

RÓLUNK | PROGRAMOK | CSOPORTOK/CÉGEK | CSALÁDOKNAK | ÁRAK/FELTÉTELEK | GALÉRIA | LINKEK | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe