Rafting vízitúrák - AHOJ ADVENTURE - Vízitúra családok, cégek, csoportok részére Csehországban, Horvátországban és a Szigetközben

Keresés

A tartalomhoz

Rafting és sörtúra Csehországban | AHOJ ADVENTURE

PROGRAMOK > AHOJ CSEHRAFTING

Ahoj Csehrafting hétvége - Vltava

Azoknak ajánljuk ezt a rafting túrát, akik kevés idejük mellett is szeretnék megismerni a Cseh életérzést. Hogy ez mit is jelent, azt a Moldván evezve hamar megtapasztalja az ember.

Itt azok érzik jól magukat, akik szeretik a
kevésbé veszélyes vizeket, a hegyes tájakat, az ódon utcákat, középkori városokat, utcazenészeket, hangulatos vendéglőket, a kiváló söröket, egyszóval Cseh életérzést.

Nekik ideális
hétvégi túránk, moteles szállás lehetőséggel, raftinggal a Vltava folyón.

Ezen a túrán a jól behatárolható szabályozott
vadvízi zúgókat szelíd, romantikusan kanyargó szakaszok követik. A várakat, sziklafalakat erdők váltják fel.


Tútánk során rövid bepillantást nyerünk a Vltava völgyének legérdekesebb részébe. Itt láthatjuk VissyBrodot, Rozmberk várát, fő látványosságként a világörökség részét képező CeskyKrumlovot. Ennek a városnak felejthetetlen hangulata mindenkit magával ragad, de kellemes meglepetést jelent a gyönyörű erdők közt sodródva ismerjük meg a bohém Cseh vízitúrázók vidám karavánjait.

Az utazás fáradalmait a kanyarogó vízi ösvényeken, és a partmenti sörözőkben pihenhetjük ki.

A vizi kalandokat pedig esténként a kempingekben vagy CeskyKrumlovban a sok színű turista kavalkád közepette hangulatos sörözőkben, éttermekben, éjszakai szórakozóhelyeken beszélhetjük meg.

Hétvégi túradíj szombat vasárnapi evezéssel: 12.900.- Ft/fő

Turnusok:
Hétvégi rafting programjaink: 06.04.-től 09.19.-ig,
Minimális létszám: 15 fő

A program:
A programban két rafting túra szerepel, ezen felül városnézés és kirándulás Rozmberk várához és Cesky Krumlov városába.

A részletes program:
1.Szombat: Találkozás 09.30-kor a
Na Piskarne kempingben Cesky Krumlov felől Vetrni városka után 4 kilométerre az útról balra lehajtva a kemping bejárat után a parkolóban.

A névsor olvasás, a felszerelés kiosztása után az autókat Cesky Krumlov kiszálló helyre visszük, majd egy kocsi visszahozza a sofőröket.

A várakozók mindez idő alatt egy kellemes söröző teraszon töltik ezt a fél órát, amely után egy evezés technikai oktatást követően indulunk az aznapi rafting távra.

Pár kilométer erdőrész után a papírgyári szakasz követ, amely után több zúgón fogunk leevezni. Itt általában vidám mókázás zajlik, a söröző tömeg izgalommal vegyes kárörömmel figyeli a két személyes hajók bukdácsolását.
Ezen a folyón a helyiek a normál gyári hajókon kívül, gyakran saját gyártású tutajokkal, kalózhajókkal, kompokkal, kisebb átalakított zenekari színpaddal stb. eveznek melyek közös ismertető jegye hogy sörcsap mindegyiken található. Ne lepődjünk meg, ha itt az evezősök vidám „Ahoj” kiáltással üdvözölnek minket is, úgy ahogy egymást általában.

A városba bejutva páratlan látvány fogad minket, most a hullámok hátán vizes perspektívából láthatjuk Cesky Krumlov sziklára épült várfalait, templomait. Csodás középkori épületek közt a mélyben kanyarogva egyik zúgó követi a másikat. A parton éttermek sora, kitelepült bárok, sörözök. Mindenfelé integető vidám járókelők és turisták kísérik az evezős csoportokat. Számtalan lehetőség nyílik az étkezésre, pihenésre.

Több pihenővel kb:15 óra körül kötünk ki, a rafting felszerelések leadása után közös városnézésre indulunk, vagy ki-ki egyénileg fedezi fel a látnivalókat.

Ezen a túrán a délután és az este áll rendelkezésünkre, igény esetén egy jól bejáratott útvonalon mutatjuk be a város legszebb helyeit, majd egy kiválasztott étteremben vidám sörvacsorával zárjuk a napot. Cesky Krumlov éjszakai élete várja a virgoncabbakat a bárok és kisko
csmák kalandozási lehetőségeket kínálnak.

2. Vasárnap: Találkozás 10.00-kor Rozmberk főterén, ez Cesky Krumlov irányából haladva a Na Piskarne kemping után kb. 15 km-re található. Itt egy meseszép vár uralta folyó kanyarulatban, a templom és a középkori épületekből kialakított fogadók, éttermek által határolt kövezett parkolóban könnyen megtaláljuk egymást. Ez egyébként a mai túránk kiszállóhelye egyben.

A találkozó után a lehető legkevesebb autóval együtt megyünk tovább Vissy Brod rafting beszállóhelyre.

Itt a felszerelés kiosztása és a hajók elfoglalása után indulunk az aznapi távra kb: 11 óra körül.

A gyönyörű erdők közt sodródva ismét érezni fogjuk a cseh vízitúrázók vidám hangulatát, amely minket is biztosan magával ragad.

A hullámokat már rutinosan meglovagolva a vidám kavalkádban itt is poharazó tömeg drukkol a pórul jártaknak. A két személyes hajósok az esetleges borulás lelki terheit szokás szerint a mindenhol, perceken belül megtalálható sörözőkben oldják fel. Útközben mód nyílhat reggelire, ebédre (hot-dog, hamburger, kolbász, stb.). Kb: 3 órás laza rafting túra után 14 óra körül után érkezünk ismét Rozmberkbe, a kiszálló helyünkre. Ez a meseszép városka múzeummal és több kiváló étteremmel vár minket.

Túránk általában egy közös ebéddel ér véget, amelyet követően búcsúzunk, s indulunk új kalandok felé.

Szállás:
Szállás minden kategóriában található Cesky Krumlov térségében a kempingtől a luxusszállóig.

Többféle motel és hotel, 1-től 5 csillagos kategóriáig. A kemping 3-4 Euro, Youth Hostel több ágyas elhelyezéssel 12 Euro/fő/éjszaka, két ágyas zuhanyzós szoba 16-30 Euro körül található.

Előre foglalás szükséges a kemping kivételével.

Szállás linkek:
www.limba.com
hu.marys.cz
www.hungarian.hostelworld.com
http://www.cseh-szlo.hu
www.ckrumlov.info
www.travelinczech.com
www.tripadvisor.com
www.limba.com
www.krumlovhotels.cz


Utazás:
Egyénileg, Magyarországról Hegyeshalom, Bécs, Linz, túrától függően Vissy Brod vagy Cesky Krumlov útvonal a javaslatunk. A nettó menetidő Hegyeshalomtól kb:3 óra.

Ausztriában autópálya matrica vásárlása szükséges, Csehországban a túrához kapcsolódóan nem kell. Csehországban a túratervben meghatározott helyen és időpontban találkozik a csapat a túravezetővel, általában a Na Piskarne kempingben szombat reggel 09.30.-kor.

A rafting túrákat úgy bonyolítjuk, hogy a résztvevők saját autóikkal minden nap az aktuális kiszálló helyre mennek, majd a sofőröket egy autó visszaviszi. A túra végeztével a vízen leérkező csapat megérkezése után lehozzuk a sofőrszállító autót.

Időjárás:
A Vltava völgye fekvése miatt nyáron hűvösebb mint a hazaánkban megszokott, itt ritkán, szinte sosem emelkedik a hőmérséklet 30 Cfok fölé illetve éjszaka jobban lehül. Gyakrabban esik az eső, de minden nap többször is változhat az idő.

Jó, ha mindig van nálunk egy eső dzseki vagy egy polár felső. Az evezés időtartamára túravezetőnknél betárazva mindenki számára van egy esődzseki.

Pénznem, bankkártya:
Hivatalos fizetőeszköz a Cseh Korona (CZK), néhány helyen Eurot is elfogadnak, de az előre egyeztetett költségeken (pl. szállás) kívül sosem követhető pontosan az árfolyam a visszajáró miatt.

A boltokban, a benzinkutaknál és a jobb éttermekben a hazaihoz hasonló a bankkártyák elfogadottsága. A városokban Bankomat szolgáltatással készpénz felvehető.

Napi árfolyam:
www.napiarfolyam.hu

Mobil használat, térerő:
A túra során mindenhol van térerő.

Közbiztonság:
Általában megfelelő, eddig ezzel szerencsére nem volt problémánk. A rendőrök szigorúak, de nem korruptak.

Éttermek, boltok:
A folyóparton túra közben és a kempingekben számtalan büfé és söröző található, alacsony árakkal, egyszerű kínálattal. A városokban nagy számban találunk éttermeket minden kategóriában. A kisebb boltokon túl pl. Tesco áruház van Cesky Krumlovban. Cesky Budejovicében az áruházak teljes skáláját megtaláljuk. Az árak a hazaihoz hasonlóak, vagy alacsonyabbak.

A rafting túradíj tartalmazza:

A mellékelt „Ahoj Részvételi Feltételek” alapján a helyszíni lebonyolítást, az oktatást és túravezetést, a szükséges felszerelések szállítási és használati díját (hajók, evezők, dzseki, mentőmellény).
link: Részvételi feltételek

A rafting túradíj nem tartalmazza:
Az étkezést, utazást, szállást, biztosítást.

Rafting transfer:
A rafting túráinkon a résztvevők saját autóikat naponta az aktuális táborhelyre viszik, ezáltal egyszerű a privát felszerelés csomagolása és tárolása.

A raftinghoz cégünk biztosítja:
A folyók nehézségi fokozatának és mederviszonyainak a legjobban megfelelő hat személyes felfújható raftokat használunk, evezőt, mentőmellényt, rossz időben eső dzsekit biztosítunk az evezés időtartamára.
A napi holmi (pénztárca, telefon, pulóver) tárolására hajónként 1-1 db 30 l-es hordót adunk.

A résztvevők egyéni felszerelése:
A túrához általában rövid nadrág, jó időben fürdőruha, egy vízben is használható szandál vagy tornacipő, napfény elleni védelemhez napkrém, sapka szükséges. A túra során a nadrág a freccsenő víztől vizes lesz. Hűvösebb időben egy pulóver szükséges lehet.

Túravezetés:
Gyakorlattal és helyismerettel rendelkező túravezetőt biztosítunk, aki felelős a szervezésért és a komplett lebonyolításért.

Jelentkezés:
Major János | major@ahoj.hu | 70/778-3135
Helyfoglalás a túradíj befizetésével.
Költségek és egyéb feltételek az árak és részvételi feltételek link alatt.
Online árajánlat kérés a nyitólapon!

RÓLUNK | PROGRAMOK | CSOPORTOK/CÉGEK | CSALÁDOKNAK | ÁRAK/FELTÉTELEK | GALÉRIA | LINKEK | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe