Rafting vízitúrák - AHOJ ADVENTURE - Vízitúra családok, cégek, csoportok részére Csehországban, Horvátországban és a Szigetközben

Keresés

A tartalomhoz

Rafting és kultúra Csehországban | AHOJ ADVENTURE vizitúrák

PROGRAMOK > AHOJ CSEHRAFTING

Ahoj Csehrafting Vltava - hosszú hétvége

Azoknak ajánljuk ezt a rafting túrát, akiknek egy hosszú hétvégére való idejük jut erre a kalandra, és a veszélytelen raftingon, a bohémiaiak életérzésén túl szeretnék mégjobban megismerni Cesky Krumlov nevezetességeit. Itt a teljes épségben megmaradt középkori városban prágai színvonalú nemzetközi idegenforgalmi pezsgést találunk.

Egy hétvégénél kicsit több időt szánva az evezésre és a világörökség részét képező Cesky Krumlov látnivalóira, lazább tempóban, mélyebb benyomásokat szerezve fedezhetjük fel ezt a rendkívüli környéket.
A vízen jól behatárolható, szabályozott
vadvízi zúgókat szelíd, romantikusan kanyargó szakaszok követik. A várfalakat és sziklaormokat fenyőerdők váltják fel.

Ez a program lehetővé teszi, hogy a rövid városnézésen túl a helyi múzeumok legjobbjait is meglátogassuk.

Információ:
nagyutazas.hu

Hosszú hétvégi túradíj péntek-szombati evezéssel, vasárnap Cesky Krumlov városnézéssel: 14.900.- Ft/fő

Turnusok:
Hétvégi rafting programjaink: 07.12.-től 09.22.-ig
Minimális létszám: 15 fő

A program:
A programban két rafting túra, Cesky Krumlovban városnézés és kirándulás szerepel Rozmberk várához.

1. Péntek: Találkozás 09.30-kor Visy Brodban a rafting beszállóhelyen.
A felszerelés kiosztás és oktatás után a kocsik leparkolása a rafting kiszállóhelynél, a sofőrök visszaszállítása után indulás a folyón az aznapi szakaszra.

A rafting indul kb
: 10 -11 óra között.
A gyönyörű erdők közt sodródva azonnal belekóstolhatunk a vidám Cseh vizitúrás életbe.
A több méteres duzzasztásokat zúgók követik, amelyeken frissítő habok közt hat személyes hajóinkkal biztonságban rohanunk le.
A vidám kavalkádban nemegyszer a parton poharazó tömeg drukkol. A kis hajók pórul járt evezősei a borulás lelki terheit a mindenhol perceken belül megtalálható sörözőkben oldhatják fel. Útközben több büfében mód nyílik ebédre (hot-dog, hamburger, kolbász, stb.). A helyiek a gyári hajókon kívül egyedi, saját gyártású bolondosra fazonírozott sörcsappal ellátott tutajokkal eveznek. Mindenki vidám „Ahoj” kiáltással üdvözli a másikat.

Kb. 13 óra körül érkezünk Rozmberkbe. Itt mód nyílik a meseszép középkori városka és a folyókanyarulatot őrző vár és múzeumának megismerésére. Több jó étterem várja az éhes evezősöket.

Kb. 3 órás evezés után érkezünk az aznapi végállomásra, a Na Piskarne kempinghez.

Ez után pihenő Cesky Krumlov környékén a szállásokon, vagy itt a kempingben. Ez egy sportos nap estéje, így vacsora után sokan a pihenést választják zárásként. A kiadósabb szórakozásra még szombat este rendelkezésre áll.

2. Szombat: Találkozás 09.30-kor a Na Piskarne kempingben. A névsorolvasás és a felszerelés kiosztása után az autókat Cesky Krumlov kiszálló helyre visszük, majd egy kocsi visszahozza a sofőröket.

A várakozók mindez idő alatt egy kellemes söröző teraszon töltik ezt a fél órát, amely után egy evezés technikai oktatást követően indulunk az aznapi rafting távra.

Pár kilométer erdőrész után a papírgyári szakasz követ, amely után több zúgón fogunk leevezni. Itt általában vidám mókázás zajlik, a söröző tömeg izgalommal vegyes kárörömmel figyeli a két személyes hajók bukdácsolását. Az evezősök „Ahoj” kiáltásai kísérik ezt a napot is. A városba bejutva páratlan látvány fogad minket, most a hullámok hátán vizes perspektívából láthatjuk Cesky Krumlov sziklára épült várfalait, templomait. Csodás középkori épületek közt a mélyben kanyarogva egyik zúgó követi a másikat. A parton éttermek sora, kitelepült bárok, sörözök. Mindenfelé integető vidám járókelők és turisták kísérik az evezős csoportokat. Számtalan lehetőség nyílik az étkezésre, pihenésre.

Több pihenővel
kb.15 óra körül kötünk ki, a rafting felszerelések leadása után közös városnézésre indulunk, vagy ki-ki egyénileg fedezi fel a látnivalókat.

Este egy kiválasztott étteremben vidám sörvacsorával zárjuk a napot. Cesky Krumlov éjszakai élete várja a virgoncabbakat a bárok és kiskocsmák kalandozási lehetőségeket kínálnak.

3. Vasárnap: Találkozás a város főterén 09.30-kor.

Az előző napi kirándulás függvényében a város bejárása, további megismerése, vagy egyéni múzeumlátogatás következik. A belváros és Csehország második legnagyobb vára, a múzeumok, a kastélypark, a kazamaták és galériák, ajándékboltok, éttermek, cukrászdák, sörözők, templomok stb. megismeréséhez ugyan egy nap nem elég, de az előző délutánnal együtt átfogó képet kaphatunk erről a felejthetetlen városról.

Külön figyelemre méltó a múzeumok közül a tükör ház, a marionett és viasz múzeumon, a leggazdagabb kínálatot az Egon Schiele Art Centrumban találjuk, ahol állandó és időszakos kortárs művészeti kiállításokat tekinthetjük meg.

Kb. 13 órakor ér véget közös programunk.

Utazás:
Egyénileg, Magyarországról Hegyeshalom, Bécs, Linz, túrától függően Vissy Brod vagy Cesky Krumlov útvonal a javaslatunk. A nettó menetidő Hegyeshalomtól kb. 3 óra.

Ausztriában autópálya matrica vásárlása szükséges, Csehországban a túrához kapcsolódóan nem kell.
Csehországban a túratervben meghatározott helyen és időpontban találkozik a csapat a túravezetővel, általában a Na Piskarne kempingben szombat reggel 09.30-kor.
A rafting túrákat úgy bonyolítjuk, hogy a résztvevők saját autóikkal minden nap az aktuális kiszálló helyre mennek, majd a sofőröket egy autó visszaviszi. A túra végeztével a vízen leérkező csapat megérkezése után lehozzuk a sofőrszállító autót.


Szállás linkek:
Szállás minden kategóriában található Cesky Krumlov térségében a kempingtől a luxusszállóig.
Többféle motel és hotel, 1-től 5 csillagos kategóriáig. A kemping 3-4 Euro, Youth Hostel több ágyas elhelyezéssel 12 Euro/fő/éjszaka, két ágyas zuhanyzós szoba 16-30 Euro körül található.

Előre foglalás szükséges a kemping kivételével.

www.limba.com
hu.marys.cz
www.hungarian.hostelworld.com
http://www.cseh-szlo.hu
www.ckrumlov.info
www.travelinczech.com
www.tripadvisor.com
www.limba.com
www.krumlovhotels.cz

Időjárás:
A Vltava völgye fekvése miatt nyáron hűvösebb mint a hazaánkban megszokott, itt ritkán, szinte sosem emelkedik a hőmérséklet 30 Cfok fölé illetve éjszaka jobban lehül. Gyakrabban esik az eső, de minden nap többször is változhat az idő.
Jó, ha mindig van nálunk egy eső dzseki vagy egy polár felső. Az evezés időtartamára túravezetőnknél betárazva mindenki számára van egy esődzseki.

Pénznem, bankkártya:
Hivatalos fizetőeszköz a Cseh Korona (CZK), néhány helyen Eurot is elfogadnak, de az előre egyeztetett költségeken (pl. szállás) kívül sosem követhető pontosan az árfolyam a visszajáró miatt.
A boltokban, a benzinkutaknál és a jobb éttermekben a hazaihoz hasonló a bankkártyák elfogadottsága. A városokban Bankomat szolgáltatással készpénz felvehető.
Napi árfolyam:
www.napiarfolyam.hu

Éttermek, boltok:
A folyóparton túra közben és a kempingekben számtalan büfé és söröző található, alacsony árakkal, egyszerű kínálattal. A városokban nagy számban találunk éttermeket minden kategóriában. A kisebb boltokon túl pl. Tesco áruház van Cesky Krumlovban. Cesky Budejovicében az áruházak teljes skáláját megtaláljuk. Az árak a hazaihoz hasonlóak, vagy alacsonyabbak.

Közbiztonság:

Általában megfelelő, eddig ezzel szerencsére nem volt problémánk. A rendőrök szigorúak, de nem korruptak.

Mobil használat, térerő:
A túra során mindenhol van térerő.

A rafting túradíj tartalmazza:

A mellékelt „ Ahoj Részvételi Feltételek” alapján a helyszíni lebonyolítást, az oktatást és túravezetést, a szükséges felszerelések szállítási és használati díját (hajók, evezők, dzseki, mentőmellény).

A rafting túradíj nem tartalmazza:
Az étkezést, utazást, szállást, biztosítást.

Rafting transfer:
A rafting túráinkon a résztvevők saját autóikat naponta az aktuális táborhelyre viszik, ezáltal egyszerű a privát felszerelés csomagolása és tárolása.

A raftinghoz cégünk biztosítja:
A folyók nehézségi fokozatának és mederviszonyainak a legjobban megfelelő hat személyes felfújható raftokat használunk, evezőt, mentőmellényt, rossz időben eső dzsekit biztosítunk az evezés időtartamára.
A napi holmi (pénztárca, telefon, pulóver) tárolására hajónként 1-1 db 30 l-es hordót adunk.

A résztvevők egyéni felszerelése:
A túrához általában rövid nadrág, jó időben fürdőruha, egy vízben is használható szandál vagy tornacipő, napfény elleni védelemhez napkrém, sapka szükséges. A túra során a nadrág a freccsenő víztől vizes lesz. Hűvösebb időben egy pulóver szükséges lehet.

Túravezetés:
Gyakorlattal és helyismerettel rendelkező túravezetőt biztosítunk, aki felelős a szervezésért és a komplett lebonyolításért.

Jelentkezés:
Major János | major@ahoj.hu | 70/778-3135
Helyfoglalás a túradíj befizetésével.
Költségek és egyéb feltételek az árak és részvételi feltételek link alatt.
Online árajánlat kérés a nyitólapon!

RÓLUNK | PROGRAMOK | CSOPORTOK/CÉGEK | CSALÁDOKNAK | ÁRAK/FELTÉTELEK | GALÉRIA | LINKEK | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe