Rafting vízitúrák - AHOJ ADVENTURE - Vízitúra családok, cégek, csoportok részére Csehországban, Horvátországban és a Szigetközben

Keresés

A tartalomhoz

CSERNA RAFTING HERKULESFÜRDÖ

PROGRAMOK

Rafting a Csernán

Romániában a Cserna völgyében egyaránt megtalálhatjuk a kemény vadvízi kalandokat, a hegyi túrázás és termálfürdőzés örömeit, vagy akár a romantikus városi séták hangulatát Herkulesfürdőn.
Ez kis folyó mindig meg tudja lepni az ideérkező vándort. A könnyű kezdés után kőlabirintusokkal, lépcsőkkel és kanyargós zúgókkal adja fel a leckét az evezősöknek.

Az eredeti, felfedező csapatunkkal minden sziklát ismerősként üdvözölve visszük le rafting túráinkon a résztvevőket. A sikert a közös küzdelem garantálja, amelyhez szükséges oktatást, a felszereléseket és a túravezetést biztosítjuk.

Rafting programjainkat vízállástól függően két személyes felfújható kajakjainkkal és kenuinkkal valamint hét személyes rafttal bonyolítjuk.


A túradíj: 19.900 Ft/főRafting turnusok:
hétvégenként áprilistól május közepéig.
Nehézségi fokozat: (WW I. - VI alapján) WW II-III+, szükség esetén átemelésekkel
Rafting időtartam: 2x 3 órás vadvízi evezés lehetőség szerint a folyó más-más szakaszán.


Részletes leírás:
A romániai Cserna folyón a Cserna és Mehádiai hegyvonulatok között a legérdemesebb kezdeni az évi raftingot annak különlegessége, és a szűk, 6 hetes szezon miatt.

A folyó völgy bejáratánál Herkulesfürdő kissé megkopott, de még így is romantikus monarchiabeli fürdővárosának látványa fogad minket. Itt ma már könnyen találhatunk olcsó és jó szállásokat, éttermeket, boltokat.

A szűkülő völgyben az egyszerű termálfürdők mellett haladva vadregényes környezet fogad, bár a Cserna folyó itt még szelíd arcát mutatja, köszönhetően a mintegy 60 méter magas duzzasztógátnak. Feljebb, a rafting túrán ismerhetjük meg izgalmas zúgóit, lépcső sorait, sziklái által határolt vízi járatait. A főútról lehajtva fél óra után már találkozni fogunk egyszerű pásztorokkal, rőzsét szállító öszvérfogatokkal, sajtárusokkal.

A rafting programon kívül számunkra fontos, hogy mindenki érdeklődésének megfelelően kaphasson ízelítőt a környék látnivalóiból.
A Cserna folyó völgye és Herkulesfürdő a Déli Kárpátok legszebb üdülőhelyeként ismert, rendkívül népszerű turista látványosság. Nyaranként a régi Balatont idéző tömeg van itt, amit mi még rafting szezonunkban szerencsére elkerülhetünk, élvezhetjük viszont a jól kiépült infrastruktúra előnyeit.
Romániában itt van a legtöbb kiépített sziklamászó útvonal, egyedi élővilágának megismerésére biológiai táborokat szerveznek helyi és külföldi egyetemek.

A folyón két nagy duzzasztót építettek, amelyek monumentalitásukkal lenyűgöző látványt nyújtanak.
A termálvizek hasznosítása a római korban kezdődött, Herkulesfürdő ma látható mesés óvárosának építését Mária Terézia korában kezdték. Az Osztrák Magyar Monarchia idején főúri üdülőhelyként hírneve Karlovy Varival vetekedett. Hanyatlása Trianon után kezdődött, ma a lenyűgöző pazarlás nyomait látjuk a tizenhat fürdőpavilon, a kórház, a könyvtár, a szállodák és a kaszinó épületegyüttesének egyre romló állapotán.

Ettől függetlenül emlékezetes sétát tehetünk az eredeti padok és öntöttvas korlátok, a mamutfenyőkkel együtt még megmaradt parkok és termál szökőkutak között.


Csernavölgy linkek:
banaterra.eu
karpategyesulet.hu


Herkulesfürdő linkek:

wikipedia.org
erdelyiturizmus.hu
banaterra.eu
herculane.ro
baile-herculane.com

A hosszabb időre érkezők, vagy aktívabb túrázóknak akár a hétvégi program során is érdekes látnivaló a Kazán szoros. Rövid autós kirándulással elérhető.

Kazán szoros linkek:
erdelyiturizmus.hu
gportal.hu

Helyi idő:
Romániában 1 órával előrébb járnak.
Mi minden esetben a magyar időt használjuk!!

Időjárás:
A Csernavölgy déli fekvése miatt jóval korábban kezdődik az olvadás, ami lehetővé teszi akár a március végi evezős túrákat is. A folyó völgyében és Herkulesfürdőn általában kedvezőbb időjárárs jellemző mint nálunk, de a szeszélyes hegyvidékekre jellemző változások itt is előfordulnak. Itt sem árt ha van nálunk bakancs, polár felső és egy jó dzseki, illetve a termálfürdőzéshez fürdőruha.
Előrejelzés link:
accuweather.com

Utazás:
Az Európai Únióba tagjaként Romániába is felújított főutakon már egyszerűbb a határátlépés és az utazás amely személyautóval a legcélszerűbb. A Románián belüli távolság a határátkelő Kiszombortól 250 km, a menetidő KB: 3-4 óra.

Útvonal: Budapest felől az M5, majd Kiszombor átkelőtől Timisoara, Lugoj, Caransebes, Baile Herculane táblákat kell követni.
Szállás Herkulesfürdőn található a legegyszerűbben.

Úthasználati díj (vignette): A főutakon kötelező pl. a Kiszombori átkelőtől Temesvárig nem szükséges, ott viszont a benzin kutakon beszerezhető. Vásárláshoz a forgalmi szükséges, egy hétvégére 1000 Ft alatt jön ki.

Pénznem, bankkártya : Hivatalos fizetőeszköz a Lei, néhány helyen Eurot is elfogadnak, de az előre egyeztetett költségeken (pl. szállás) kívül sosem követhető pontosan az árfolyam a visszajáró miatt. Legkésőbb a határon vagy annak közelében ajánlott valamennyit váltani.

Napi árfolyam:
napiarfolyam.hu
A benzinkutaknál és Herkulesfürdőn több Bankomatnál használhatóak a bankkártyák.

Szállások:
Magyar linkek
szekelyfoldiinfo.ro
erdelyiszallasajanlo.hu
A részvételi díj befizetését követően információ formájában segítjük a megfelelő szállás kiválasztását, ha kell, útvonaltervet küldünk.
Herkulesfürdőn sok új panzió, és régi Hotelek kínálnak szállást. A május elseje körüli nemzetközi jóga fesztivál időtartamának kivételével nem nehéz szállást találni. 12-15 Euro/fő/éjszaka áron már található elfogadható szállás.
Mobil használat, térerő:
Herkulesfürdőig van térerő, a rafting helyszínen, a folyóvölgyben viszont nincs megfelelő lefedettség.

Közbiztonság:

Általában megfelelő, 1998 óta ezzel szerencsére nem volt problémánk. A hegyek között minimális a forgalom, inkább érdekességként, mint prédaként néztek ránk eddig a helyiek. A rendőrök szigorúak, de ma már nem korruptak.

Éttermek, boltok:
Herkulesfürdőn több étterem, büfé és bolt található. Az árak a hazaihoz hasonlóak, az éttermekben kissé alacsonyabbak. Számítani kell a komótos kiszolgálásra.

Rafting transfer:
Túráink során a résztvevők irányításunkkal saját autóikat elviszik a kiszállóhelyekre a száraz ruháikkal együtt, azokat itt hagyjuk, majd a sofőröket egy kocsi vissza szállítja a beszállóhelyre.
A túra végeztével a start helyen hagyott autóért visszamegyünk.

Rafting felszerelés:
2 személyes felfújható vadvízi kajakokat és kenukat, illetve 7 személyes raftot használunk a vízállás függvényében. .
A túrázóknak kajakos túravezetők irányítása mellett önállóan kell evezniük a 2 személyes hajókban,
a rafthoz profi kormányost biztosítunk.

Rafting egyéni felszerelés:
Személyenként névre szóló csomagolásban méretre előkészített neoprén ruhát és csizmát adunk át az első evezéskor, amely a használat után higiéniai okból a résztvevőnél marad és csak a második evezős program után kell leadni.
Ezen kívül védősisakot és vadvízi mentőmellényt, hidegben még egy plusz dzsekit biztosítunk.

A rafting túradíj tartalmazza:
A mellékelt „Ahoj Részvételi Feltételek” alapján a helyszíni lebonyolítást, az oktatást és túravezetést, a szükséges felszerelések szállítási és használati díját (hajók, evezők, személyenként méretre neoprén ruha, dzseki, csizma, védősisak, mentőmellény).
részveteli feltételek

A rafting túradíj nem tartalmazza:
Az étkezést, utazást, szállást, biztosítást.

Találkozó:
Délelőtti turnus: Szombat reggel 9-kor a Herkulesfürdő főterén, vagy más, a szállás függvényében egyeztetett helyszínen. Vasárnap a folyóparti beszállóhelynél.
Délutáni turnus: Szombat 14 óra, Herkulesfürdő főterén vagy más, a szállás függvényében egyeztetett helyszínen. Vasárnap 13 óra a folyóparti beszállóhelynél.

Kiegészítő lehetőségek csoportok számára:

Előre egyeztetéssel nagyobb csoportok, munkahelyi közösségek számára a normál hétvégi túrákon felül komplett programcsomagokat is összeállítunk az alábbi tartalommal:
- Gyalogtúra variációk a Csernavölgyben.
- Barlangtúra a Kazán szorosban a Ponicova barlangba, külön egyeztetés és díjazás alapján.
- Rövid kímélő kirándulások a völgyzárógátak, vízesések, kanyonok és termálfürdők érintésével.

Jelentkezés:
Major János | major@ahoj.hu | 70/778-3135
Helyfoglalás a dátum, a létszám, a névsor és testmagasság cm/test tömeg kg/lábméret megadásával, a túradíj befizetésével. Költségek és egyéb feltételek az árak és részvételi feltételek link alatt.
Online árajánlat kérés a nyitólapon!

RÓLUNK | PROGRAMOK | CSOPORTOK/CÉGEK | CSALÁDOKNAK | ÁRAK/FELTÉTELEK | GALÉRIA | LINKEK | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe