Rafting vízitúrák - AHOJ ADVENTURE - Vízitúra családok, cégek, csoportok részére Csehországban, Horvátországban és a Szigetközben

Keresés

A tartalomhoz

SALZA RAFTING AUSZTRIA

PROGRAMOK

Rafting a Salzán

Ausztriában a Salza folyó kristálytiszta vízének fehér habjain lovagolva megismerhetjük a klasszikus vadvízi kalandokat. Wildalpen és Palfau térségében, a hegyeshalmi határtól mindössze 250 km-re egy csodás folyóvölgy vár minket. A türkizkék Salza konglomerátum vadregényes kanyonjának mesébe illő formái és a pompás fenyőerdők borította alpesi hegyoldalak sziklás ormainak festői látványa teszi felejthetetlenné ezt a raftingtúrát.

Vadvízi rafting programjaink közül ez a közepes nehézségűek közé tartozik, nem kíván nagyobb előzetes felkészültséget, de sportos igénybevétellel jár. Túráinkat két és háromszemélyes felfújható vadvízi kajakjainkkal és kenuinkkal bonyolítjuk.

A túradíj: 19.900 Ft/fő

Rafting turnusok:
hétvégenként májustól októberig

Nehézségi fokozat: (WW I. - VI alapján) WW I-III

Rafting időtartam:
2x 3 órás vadvízi evezés lehetőség szerint a folyó más-más szakaszán a vízállás függvényében.

Látnivalók:
A Salza rafting szakaszához legközelebbi látnivalók:

  • A leglátványosabb egy intenzív túra a Wasserlochklamm nevű kiépített kanyonban. Ez egy kb: 2,5 órás, sportos, de nem veszélyes vagy extrém kirándulás. Leírás itt: wasserloch.at
  • Könnyebb séta a szintén kiépített szurdok Gams patak medrében Hieflaunál kb: 2,5 óra.
  • Ha sokat úsztunk a túrán és átfagytunk, egy csodás eredei szauna vár a fenyőfák alatt Hinterwildalpenben. wildalpen.at
  • Termál fürdő Göstling an der Ybbs -ben. sielok.hu
  • Szintén Hinterwildalpenben található Wiener Wasserwerke múzeum, amely Bécs vízellátását szolgáló vízkivételi és fantasztikus, 150 km hosszú vezetékrendszert mutatja be.


Ha hosszabb időre meradunk, érdemes ellátogatni a közeli Gesause nemzeti parkba ahol természeti látnivalók sora vár minket. gesaeuse.at
A környéken csodás hegyi túra útvonalak érhetőek el, pl: Hochkar. goestling.at
A Salza melletti legmagasabb hegycsúcs a Hochschwab 2278 m. Részletes információk itt találhatóak: steiermark.com

Utazás:
Személyautóval az M1 autópályán hagyjuk el Magyarországot, majd Bécs előtt az A4-es majd az A1 autópályán haladva, az Ibbs lehajtónál kell letérnünk és továbbhaladnunk. Bázisunk …

Úthasználati díj (vignette):
Az Osztrák autópálya hálózat használatát 10 napos vagy 2 hónapos időtartamú matrica megvásárlásával tehetjük meg. Ezen felül helyenként (pl: A9 autópálya Graz felett) külön fizetős szakaszokkal találkozhatunk, amelyeket táblákkal előre jeleznek.

Szállások:
Lassing, Göstling, Wildalpen, Palfau térségében magánszállások és panziók várják vendégeiket, Wildalpenben, Palfauban és Weiberlaufnál kempingeket találunk ahol sátorozásra és korlátozott számban un. matrac lágerben történő elszállásolásra van lehetőség.

Éttermek, boltok:
A folyó környékén több étterem is található, élelmiszerboltot Wildalpenben találunk.

Időjárás:
Az Alpokban általában hűvösebb időjárás jellemző, mint Magyarországon. Gyakrabban kell számítanunk futó záporra, hirtelen lehűlésre, hidegebb éjszakákra. Előrejelzés: accuweather

Mobil használat, térerő:
A rafting program helyszínén, a folyóvölgyben és környékén mindenhol megfelelő a lefedettség.

Közbiztonság:
Híresen jó a közbiztonság, a rend őrei a szabályok betartását a külföldiektől is szigorúan elvárják.

Helyi idő:
A magyarországival egyező.

Pénznem, bankkártya:
Hivatalos fizetőeszköz az Euro, más fizető eszközt nem fogadnak el. A bankkártya és az ATM használata elterjedtebb a hazainál.

Rafting transfer:
Túráink során a résztvevők irányításunkkal saját autóikat elviszik a kiszálló helyekre a száraz ruháikkal együtt, azokat itt hagyjuk, majd a sofőröket egy kocsi visszaszállítja a beszállóhelyre.

A túra végeztével a start helyen hagyott autóért visszamegyünk.

Rafting felszerelés:
2 személyes felfújható vadvízi kajakokat és kenukat használunk ezen a programunkon. A túrázóknak kajakos túravezetők irányítása mellett önállóan kell evezniük páros hajóikban.

Rafting egyéni felszerelés:
Személyenként névre szóló csomagolásban méretre előkészített neoprén ruhát és csizmát adunk át az első evezéskor, amely a használat után higiéniai okból a résztvevőnél marad és csak a második evezős program után kell leadni.

Ezen kívül védősisakot és vadvízi mentőmellényt, hidegben még egy plusz dzsekit biztosítunk.

A rafting túradíj tartalmazza:
A mellékelt Ahoj Részvételi Feltételek alapján a helyszíni lebonyolítást, az oktatást és túravezetést, a szükséges felszerelések szállítási és használati díját (hajók, evezők, személyenként méretre neoprén ruha, dzseki, csizma, védősisak, mentőmellény).

A rafting túradíj nem tartalmazza:

Az étkezést, utazást, szállást, biztosítást.

Találkozó:
Általában bázisunkon, a résztvevők szállásán szombat reggel 09.00.-kor vagy egyedileg egyeztetett helyen és időpontban.

Izgalmas program májustól októberig: vadvízi evezés Ausztriában!

Ausztria nem véletlenül a magyarok közkedvelt pihenőhelye, hiszen a szomszédos ország lélegzetelállító természeti látványosságokat rejt, amiket vétek lenne kihagyni és egyszer mindenkinek látnia kell! Ha az ausztriai kirándulás különleges formáját szeretné kipróbálni, válassza a Salza raftingot!

A
Salza rafting keretein belül részt vehet egy vadvízi evezésen az ausztriai Salza folyón, így ezen a rendkívül mozgalmas kiránduláson nem csak a csodálatos tájat fedezheti fel, hanem a folyó vízi világát is! A Salza raftingon való részvétel különösebb előképzettséget vagy felkészültséget nem igényel, de nem árt, ha rajong a sportokért és a rendszeres mozgásért! A program hétvégi turnusokban zajlik októberig, ezért még bőven van ideje arra, hogy jelentkezzen és egy életre szóló élményt szerezzen a Salza raftingon!

További információkat a Salza raftingról honlapunkon találhat, de ha ezen felül is lenne még kérdése, keressen bennünket elérhetőségeinken!

Jelentkezés:
Major János | major@ahoj.hu | 70/778-3135
Helyfoglalás a dátum, a létszám, a névsor és testmagasság cm/test tömeg kg/lábméret megadásával, a túradíj befizetésével. Költségek és egyéb feltételek az árak és részvételi feltételek link alatt.
Online árajánlat kérés a nyitólapon!

RÓLUNK | PROGRAMOK | CSOPORTOK/CÉGEK | CSALÁDOKNAK | ÁRAK/FELTÉTELEK | GALÉRIA | LINKEK | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe